Omgeving


Het Mandefjild is één van de pronkjuwelen van Bakkeveen. Het gebied is een echte publiekstrekker. Heidevelden, bos, vennen en een zandverstuiving zijn het ideale decor voor een mooie wandeling. Jaarlijks bezoeken vele natuurliefhebbers het heidegebied. Met name de zandverstuiving is zeer in trek. Op deze plek mogen honden onder toezicht vrijuit rennen. Ga ook aan de wandel en geniet van al het moois wat Het Mandefjild te bieden heeft.

Bakkeveen ligt op de grens van de provincies  Friesland, Groningen en Drenthe. U kunt hier uren fietsen terwijl het landschap om u heen steeds veranderd. Prachtige bosrijke omgeving op steenworp afstand. Kenmerkend aan Bakkeveen is dat er vrijwel aan alle zijden van het dorp natuurgebied is. U kunt zelf op pad of gebruik maken van vaststaande routes. Ons Gastenverblijf  ligt op circa 200 meter van een knooppunt.

Kom voor een verfrissende duik naar het verwarmde openluchtzwembad aan de rand van Bakkeveen. Optisport “Dundelle” beschikt over een 25 meter bad, een ondiep bad, een duikbad met onderwatervensters en 2 springplanken en een apart gelegen kleuterbad. Het gehele zwembad wordt omringd door een prachtige zonneweide met de mogelijkheid om te voetballen en te volleyballen. Voor de kleintjes zijn er diverse speeltoestellen. ’s Ochtends vroeg baantjes trekken en genieten van de rust en natuur om u heen behoort ook tot de mogelijkheden.

De vlooienmarkt in Bakkeveen is één van de grootste openluchtmarkten met meer dan 500 standhouders en duizenden bezoekers. De vlooienmarkt staat bekend om zijn gezelligheid en omvang. Het aanbod van tweede hands goederen is erg breed. De vlooienmarkt is elke eerste zaterdag van de maand in de maanden april t/m november plus 4 extra vlooienmarkten in mei t/m augustus.

Na een eeuwenlange stilte omtrent de kleurrijke Dodo is de tijd aangebroken om deze heilige goedzak de aandacht te geven die hij verdient. In de tijd dat hij in Bakkeveen woonachtig was, veroorzaakte zijn vriendelijkheid en behulpzaamheid een kettingreactie van broederschap en geluk die zijn weerga niet kende. Het Dodo festival is elke 3e vrijdag en zaterdag van de bouwvak. Een festival voor jong & oud.

Door de centrale ligging van ons Gastenverblijf zijn mooie wandelingen, fietstochten en (culturele) uitstapjes in de drie Noordelijke provincies gemakkelijk gemaakt.

Of pak de boot naar Schiermonnikoog of Ameland.

Het pittoreske Giethoorn ligt op 45 minuten rijden.

Bel / WhatsApp

0516 48 08 94

06 52 30 81 38

E-mail

info@gastenverblijf-itbeaken.nl

Adres

Tsjerkewâl 29

9243 JV  Bakkeveen